PM_KKVESZKOZ_2017

Támogató neve: Pénzügyminisztérium

Kedvezményezett neve: PLASTFORM Műanyagtechnika Kft.

Projekt címe: Eszközbeszerzés a PLASTFORM Műanyagtechnika Kft.-nél

Támogatási szerződés szerinti támogatási összeg: 11,31 millió Forint


Projekt befejezési dátuma: 2019.06.30.

Támogatási szerződés száma: PM_KKVESZKOZ_2017/104

Projektünkben a PLASTFORM Műanyagtechnika Kft. fóti telephelyére szereztünk be és  állítottunk munkába a cég fő tevékenységi köréhez (üvegszál erősítésű műanyag burkolati rendszerek gyártása a tömegközlekedési járműipar számára) szükséges eszközöket.

A projekt eredményeképpen a következő eszközöket szereztük be:

  • vákuumközpont 2 puffertartállyal
  • elszívós csiszolóállomások
  • gélszóró berendezés
  • elszívó-befújó berendezés
  • festékszóró pisztolyok
  • egyedi fejlesztésű termelést segítő szoftver

 

A beszerzések eredményeképpen a gyártási technológia korszerűsítése megvalósult, költséghatékonyabbá, gazdaságosabbá és környezettudatosabbá vált a termelés cégünknél, szem előtt tartva a munkavállalók egészségét is.

Vákuumközpont 2 puffertartállyal

 

A beszerzett vákuumközpont az egész üzemnek biztosít kapacitást. A nagy tartályokkal a vákuumnyomás folyamatosan optimális szinten tartható, a folyamat gazdaságosabb a központosítás és a kisebb energiafelhasználás miatt, valamint a gép kapacitása (a jelenleginek akár kétszerese) teret enged a további gyártási volumen növekedésének is. (Hasonló megfontolásból szereztünk be korábban olyan központi kompresszort, amely az egész üzemet ellátja). Gyártási folyamatunk kiszámíthatóbbá vált, a karbantartás egyszerűsödött.

Elszívós csiszolóállomás, 10 db

 

Üzemünkben központi elszívó rendszer működik, mely a dolgozók egészségét, a gyártási folyamat és az üzemcsarnok tisztaságát egyaránt szolgálja. Az újonnan beszerzett gépeknél közvetlenül csatlakoztatott elszívó egységet is alkalmazunk, melyek a központi rendszerrel kombinálva sokkal hatékonyabb megoldást jelentenek (beszállítók és versenytársak tapasztalatai, valamint a szakirodalom alapján). Munkavállalóink egészsége szempontjából is fontos, hogy ily módon a porterhelés jelentősen csökkent.

Elszívó-befújó berendezés, 1 db

 

A 2016-ban üzembe helyezett marógépünket szolgálja ki az újonnan beszerzett rendszer, amely így képes a műhelytér porszennyezése nélkül dolgozni.

Gélszóró berendezés, 1 db

 

A nálunk alkalmazott gyártás egyik kulcseleme a gélfújás a munkadarabra. A műanyag panelek külső, gél felületét speciális szóróberendezéssel juttatjuk fel.

A projekt keretében beszerzett korszerű berendezéssel ez a folyamat nagyobb pontossággal és finomsággal, kisebb anyagveszteséggel, takarékosabban végezhető. Jobb minőségű készterméket termelhetünk, olcsóbban.

A beruházás ezen eleme a kapacitás-bővítés mellett a technológiai fejlődést is jelenti, illetve hatékonyabb és ezáltal versenyképesebb termelést tesz lehetővé.

Festékszóró pisztolyok, 2 db

 

A kész munkadarabok színezését festékszórással végezzük, amennyiben a vevő a végfelhasználói felületet festve kéri. Az előző tételnél leírtak ide is értendőek.

 

Egyedi fejlesztésű termelést segítő szoftver

 

Egyedi fejlesztésű szoftvert szereztünk be a gyártási folyamataink támogatására és nyomon követésére, amely a gyártás optimalizálásával jelentősen növeli a gyártás hatékonyságát, valamint a termék-előállítás lépéseinél az emberi hibákból eredő veszteségeket minimalizálja. Ezzel lecseréltük a régi, elavult rendszert. Az új rendszer nagyjából 10 évig el tudja látni feladatait.

A fenti beszerzésekkel magasabb technológiai színvonalon tudunk termelni, lehetőség nyílik a kapacitásbővítésre a gyártósoron, és a személyi állományban is.

A magasabb színvonal, a környezetbarátabb és gazdaságosabb termelés versenyképesebbé teszi cégünket, megnő a termékek minősége és mennyisége, ettől az árbevétel növekedését és a vevőkör szélesedését várjuk, ami tovább erősíti cégünk fejlődését.